Саопштење

HomeИнформације

Саопштење

ЈКП „Градско зеленило“  Чачак, обавештава суграђане и кориснике гробних места на Градском гробљу у Чачку да су у току активности на утврђивању и евидентирању гробних места за које је истекао период за почивање (закуп), а којима се пошта враћа са последње познате адресе.

 

Оваква активност је нужна да би се утврдили корисници гробних места на Градском гробљу у Чачку који више од 10 (десет) година нису доступни и не плаћају накнаду за коришћење (закуп) и накнаду за одржавање гробља, те су испуњени услови за престанак права коришћења гробних места и ускраћивање права на комуналну услугу. По cпроведеној процедури, из гробних места за која се не пронађу корисници или сродници који желе да преузму бригу о гробним местима, биће извршено ископавање посмртних остатака и сахрана у заједничку гробницу, а надгробна обележја ће се уклонити.

Овом приликом молимо суграђане да нам помогну око проналажења корисника.

Моле се корисници гробних места да измире своје доспеле обавезе до краја текуће године, јер ће предузеће од 1.1.2015. године обрачунавати камату за неизмирене, а доспеле обавезе, у складу са законским прописима.

Захваљујемо се носиоцима права коришћења који уредно измирују своје обавезе, јер се захваљујући њима Градско гробље одржава, онолико колико је то могуће са наплаћеним средствима. Уколико би сви корисници уредно плаћали, Градско гробље би било уредније и лепше.