HomeОбавештења

Ново дечије игралиште у Малом парку од данас на располагању нашим малишанима

У централном делу малог парка код Аутобуске станице, отворена је играоница за децу, коју је донирао Премијер такси у сарадњи са Јавно комуналним предузећем „Градско зеленило“ и градом Чачком.

Један од власника Премијер таксија Владимир Мијаиловић, рекао је да је ово предузеће желело да се одужи граду и да су у разговору са локалним званичницима одлучили да учествују у пројекту постављања играоница за децу од три до 12 година.

„Захваљујемо се граду на разумевању. Ово није прва донација, а замолио бих све грађане да помогну и да заједно омогућимо деци бољу и занимљивију будућност“, истакао је Мијаиловић.

Помоћник градоначелника Мирјана Ђоковић, рекла је да Град Чачак учествује у осавремењивању садржаја за најмлађе.

„Град Чачак ће издвојити многа средства за Спомен парк, али и за Велики парк. Предност парка код Техничке школе је што има систем за заливање, али је неоправдано што не ради 10 година, тако да ћемо га наредне године ставити у функцију“, нагласила је Ђоковић.

Вршилац дужности директора ЈКП „Градско зеленило“ Драган Николић, изјавио је да се постављањем овог игралишта младима пружа сигуран и квалитетан програм.

„Желимо да буде што више оваквих игралишта на територији града. Овај пројекат је добар пример арадње привреде и града. Премијер такси је донирао играчке у вредности до милион динара, док је град омогућио постављање подлоге и партерно уређење, такође у истом износу“, рекао је Николић.

Глас западне Србије